Det er gode muligheter for hjemmelaget julepynt, julegaver og julestemning på Hitra Torget i år. Julebutikken har blitt en årviss tradisjon, men Ingrid Lervik og Anne Solveig Riise er usikker på hvor mange år hobbygruppa Kreativ Fritid har holdt førjulsbutikk.

- Jeg tror dette minst må være det sjuende året på rad, sier Lervik.

- Ja, hvis det ikke er mer, undrer Riise.

- Mer salg når folk får apanasjen

Men som alle år før har Julebutikken et rikt utvalg av varer. De tolv medlemmene i Kreativ Fritid har produkter både innen søm, vev, quilt, strikk, glassmaling perlevev og trearbeider. Damene bak disken tipper at mye av det som selges havner under juletreet, men de vet at noen har funnet seg noe til seg selv også.

- Vi har hatt åpent siden siste helga i oktober, og har hatt bra med salg hver dag, forteller Ingrid Lervik.

- Ja, og så har salget tatt seg opp litt når folk har fått apanasjen sin. Jeg synes det er mye bedre å si apanasje enn trygd, humrer Riise.

Julehuset fra Grendahuset

Og mindre enn et steinkast fra Julebutikken finner kan man handle hos Julehuset. I de tomme lokalene etter gullsmeden har kreative sjeler fylt lokalet med produkter av ulikt slag. Der det tidligere var gull og glitter tilbys nå strikk, søm billedkunst og vev.

- Vi er åtte personer bak det du ser her i Julehuset, forteller Ellen Handberg som står bak disken denne dagen.

Julehuset har tidligere år holdt til i Grendahuset i Fillan, men disse lokalene brukes til undervisning i år.

- Vi håper på å komme tilbake til Grendahuset neste år, men dette er fine lokaler også. Her vil det bli mulighet til å handle helt frem til nyttårsaften. Ja, vi skal faktisk holde åpent i romjula også, sier Handberg.