I den siste svingen før vi møter arbeidslaget fra Lierne utmarksservice, løper det en hjort over veien foran bilen. Vi ser den i god tid, og rekker å bremse ned før den kommer inn på asfalten og krysser fire-fem meter foran. Der dyret løper over, ligger det en tynt flislag på begge sider av veien, noe som tyder på at inntil i dag har stått trær og busker mye nærmere veien. Noe som ville betydd større sjanser for et uønsket møte mellom skodaen og hjortedyret.

- Det blir jo mer oversiktlig for trafikantene, sier Robin Berg, som kommer ned fra hogstmaskina for en kjapp prat.

Han kommer fra Steinkjer, og er prosjektleder hos Lierne utmarksservice på oppdraget de har fått på fylkesveiene på Hitra. I kontrakten med Statens vegvesen skal de rydde 330.000 kvadratmeter med skog langs veiene. Det startet med fyllkesvei 714 tvers over Hitra. Nå i høst har de tatt veikantene på hele sløyfa fra Dolmsundet, om Melandsjøen til Strøm. Det strekket ble de ferdige med før helga. Når øypatruljen møter dem mandag formiddag, har de kommet seg noen kilometer vestover fra Strøm i retning Kvenværet.

Mens Robin Lie har holdt på med veitrydding på Hitra hele dette året, så er Aleksander Nyborg nettopp begynt i jobben. Han sitter i veikanten og rensker og sliper over motorsaga.

- Jeg må gå over saga sikkert fem-seks ganger i løpet av dagen. Jobben min er å gå over og ta det som står igjen etter at maskinene har tatt trærne, forteller han.