Talenter i alderen 11-17 år har i vinter meldt seg på sangkonkurransen MGP Lokal ved å sende inn musikkvideo av seg selv. Representanter for øyriket er Malin Nordskag (14), Torunn Vatn Espnes (11) og Isabelle Espnes (11).

" SE VIDEOENE OG STEM HER

- Jeg er litt sjenert, så jeg ville ha med meg Torunn før jeg sa ja, sier Isabelle. - Det var en lærer i kulturskolen som sa vi burde melde oss på, sier Torunn. Hun og Isabelle har spilt inn sangen «Sommervennen min» med tekst og musikk av Håvard Dyrø. Sangen passet dem godt da begge har bursdag i juli, og synes sommeren er den beste årstida. Torunn var deltaker under fjorårets MGP, og har heldigvis med god erfaring derfra.

- Jeg skjelver før jeg står på scenen, men når jeg først har kommet i gang er jeg ikke nervøs lenger, forteller hun.

Malin liker best å synge for seg selv, og har valgt sangen «Climb» av Miley Cyrus. - Når alle sa «Kom igjen» og begynte å vedde om brus, da meldte jeg meg på, ler hun. Sangen valgte hun fordi den var så fin at den tidligere har dysset henne i søvn.

Alle er elever ved kulturskolen på Frøya, og har tidligere deltatt i blant annet Ungdommens Kulturmønstring. Malin og Isabelle spiller begge gitar, og Malin har til og med skrevet to egne låter. Torunn fikk gitar til jul, så hun har også begynt klimpringa. Drømmen hennes er å gi ut egen plate. Musikk har alltid stått høyt hos de tre frøkenene. Men å opptre foran 3500 publikummere, er ingen hverdagslig sak for noen av dem, så hvordan forbereder de seg til det?

- Jeg øver ved å synge masse for mamma og pappa, sier Isabelle. - Jeg synger masse i dusjen, sier Malin. - Da jeg var med i fjor sa dommerne at jeg måtte bevege meg mer, så jeg har øvd på å sette bevegelse til sangen, sier Torunn. Hun har også sett mye på musikkvideoer, og øvd på frasering.

- Det er bedre å synge foran mange som du ikke kan se ansiktene på, enn foran noen få som stirrer på deg, mener Torunn og Isabelle.

Her på hitra-froya.no kan du frem til 10. januar stemme på din favoritt til finalen. Denne går av stabelen i Ørland Kultursenter 14. januar. På spørsmål om hvordan de tre skal sanke stemmer, har de svaret klart.

- Vi spør alle, vi får dem til å spre det videre, også stemmer vi så klart på oss selv en gang daglig, sier deltakerne i MGP Lokal, Malin Nordskag, Torunn Vatn Espnes og Isabelle Espnes.

Torunn (til venstre) og Malin venter spent på avgjørelsen.
Isabelle