Tolv damer var samlet ved Hitra frivilligsentral i Fillan lørdag til strikkedugnad.

- Vi strikker skjerf til Kirkens Bymisjon, og skjerfene skal være ferdige til 1. november for da starter Kirkens Bymisjon den landsomfattende juleaksjonen ”Gled en som gruer seg til jul”, forteller de.

Eldbjørg Broholm ved frivilligsentralen sier at dette er den første gangen de arrangerer strikkedugnad.

- Det er fint å kunne bidra til Kirkens Bymisjons aksjon, og det handler om å få flere til å engasjere seg. Mange strikker, men det er kjekt at flere kan samles for å strikke i lag.

Når lokalavisa er innom dugnaden forteller damene at det er strikket 30 skjerf så langt.

Men det er ikke kun disse tolv som har bidratt. Damene forteller at elever fra den videregående skolen har strikket, og at minst femten andre har vært innom frivilligsentralen for å hente med seg skjerfgarn hjem. Andre har levert fra seg ferdige oransje skjerf til Hitra frivilligsentral.

- Alle disse blir så levert inn til Vår Frues Kirke i Trondheim.

Generalsekretær i Kirkens Bymisjon, Adelheid Firing Hvambsal, har uttalt at Kirkes Bymisjon arbeider for et varmere og mer inkluderende samfunn.

- Skjerfene er Kirkens Bymisjons symbol for en varmere by.

Lørdag ble det for første gang arrangert strikkedugnad ved Frivilligsentralen i Fillan. - Det handler om å få folk til å engasjere seg, sier Eldbjørg Broholm (t.v.). Det var Annbjørg Strøm (t.h.) som kom med ideen og at de skulle strikke skjerf til Kirkens Bymisjons årlige aksjon.

Veldedig strikk

Strikking har de tydelig drevet med før, for her går det unna med de tolv strikkenemme damene.

- Det er veldig koselig å tenke på at det vi gjør det går til noe meningsfullt, fastslår dugnadsdamene.

- Også er det trivelig å treffes. Her går snakketøyet like fort som strikketøyet, sier Sonja Skaget spøkefullt.

Flere av damene bruker dessuten å samles til strikkeklubb på frivilligsentralen på tirsdager. Og det er langt i fra først gang at damene strikker til gode formål.

- Saniteten i Fillan har tidligere strikket babytepper, sokker og luer til Amanda-stiftelsen. Disse blir levert ut ved St.Olavs Hospital og sykehuset i Levanger til premature babyer fordi det er viktig at disse for tidlig fødte barna er gode og varme i kuvøsene sine. Barna får med seg plagg og tepper hjem, og derfor er det stadig behov for nytt, forteller Skaget.

Flere av damene samles til strikkeklubb ved Hitra frivilligsentral på tirsdager, og da hender det at de strikker til andre veldedige formål. F.v.: Målfrid Knutshaug, Inger Antonsen, Ingrid Hegerberg, Sonja Skaget og Reidun Eriksen.

Sponset garn

Strikkedugnaden har fått sponset garn fra flere butikker og privatpersoner i øyregionen.

- 16 sponsorer har donert penger for opptil fem skjerf, og alle garnnøstene vi har fått sponset skal garantert strikkes opp, sier Annbjørg Strøm som først hadde ideen til strikkedugnad og at de kunne strikke til Kirkens Bymisjon.

Annbjørg forteller at da hun var skulle kjøpe garn, så viste det seg at hun hadde 600 kroner for lite.

- Jeg tenkt at jeg måtte ut på ny sponsorjakt, men da tilbydde mannen bak meg i køen å betale for de siste garnnøstene. Da ble jeg målløs.

- Det er helt fantastisk å høre, tilføyer Eldbjørg.

- Det viser at når man hiver seg rundt med prosjekt som dette, så finnes det raushet nok til å få det gjennomført!

980 12 034 cecilia@hitra-froya.no