- Ingen elektrikere i Hitra og Frøya er tatt ut og det vil de heller ikke bli, sier Kjell Dahle i Trønderenergi til lokalavisa.

453 ansatte i sju bedrifter knyttet til Nord-Trøndelag Elektrisitetsverk (NTE) tatt ut i streik etter at forhandlingene om den såkalte energiavtalen med KS bedrift brøt sammen i juni.

- Ingen abonnenter blir berørt

Uenigheten gikk på pensjonsordninger, minstelønnssatser og kompensasjon for ubekvem arbeidstid. Fra mandag av kan mer enn 1.000 ansatte i 23 energibedrifter over hele landet være i streik, inkludert ansatte i Trønerenergi. Men Dahle sier at ingen av de Hitra- og Frøya-ansatte er blant de som kan bli tatt ut.

Dermed avviser han også faren for at abonnenter kan bli uten strøm, slik det har vært tilfeller av andre steder i Trøndelag.

- Ingen abonnenter i øyregionen vil bli berørt av dette, sier Kjell Dahle

Streiken trappes opp mandag

El & IT-forbundet og Fellesforbundet varslet nye plassfratredelser for ytterligere 516 medlemmer i 16 nye energibedrifter.

– Uttaket betyr en dobling av hvor mange som er i streik, og en betydelig utvidelse av antall bedrifter. Men fortsatt er under halvparten av medlemmene i denne tariffavtalen i streik, sier forhandlingsleder Jan Olav Andersen i El og IT-forbundet til NTB.