NRK skal i år gjøre en vri på sin populære sommerprogramserie "Sommeråpent". Redaksjonen kaster loss og skal ombord i den gamle hurtigruta "Ragnvald Jarl" seile fra havn til havn. TV-programmet skal ankre opp i 38 havner.

I dag har NRK offentliggjort reiseruta, og den viser at en av havnene blir Sistranda. Her ankommer MS "Sjøkurs" (tidligere MS "Ragnvald Jarl" ) på sydgående fra Rørvik den 27. juli.

Tore Strømøy blir en av sju programledere. Da han ble spurt om å lede en uke av Sommeråpent, bare måtte han si ja.

– Vi skal jo gå i land på Frøya, der jeg er fra, så da kunne jeg ikke si nei, sier han til NRK.no. Her forteller den populære programlederen også at han i barndommen vokste han opp med «Fru Inger».

– Den gikk fra øyene og inn til Trondheim. Den lignet, men var mye mindre, så det var det vi pleide å reise med. Hurtigruten reiste jeg ikke med før jeg var en del eldre. Men jeg er ikke noen sjømann, selv om jeg kommer fra en øy og er oppvokst ved havet, sier Strømøy til.

MS "Sjøkurs" blir liggende på Frøya gjennom helga, før hun seiler videre mot Kristiansund den 29. juli.

I tillegg til Strømøy skal programmet ledes av Anne Lindmo, Ingerid Stenvold, Ingrid Gjessing Linhave, Nadia Hasnaoui, Anne Rimmen og Dan Børge Akerø.