Kommunestyrerepresentant Vibeke Franck Sehm fra Venstre har skrevet under på oppropet mot vindkraft på Frøya. Hun var også en av tre som stemte mot da Frøya kommunestyre i vår sa ja til at vindkraftverket skulle få konsesjon.

- Vi var nok litt for kjappe da vi behandlet den saken. Jeg tror at det er flere som har tenkt seg om nå. Når det nå kommer så mange underskrifter, så føler jeg at folk må høres en gang til, sier Vibeke Franck Sehm til lokalavisa Hitra-Frøyas tirsdagsutgave.

Ordføreren: - De skal bli tatt på alvor

Det er for lengst klart at folkeaksjonen har samlet så mange underskrifter fra folk med bostedsadresse på Frøya at kampanjen kan kalles ett innbygger-initiativ. Det betyr at de kan kreve at Frøya kommunestyre tar opp deres sak til behandling. Det betyr ikke det samme som at kommunestyret må vedta ny folkeavstemming.

- De skal bli tatt på alvor. Det virker som de har kjørt en veldig ryddig og grei prosess, og kommuneloven er klar når det gjelder slike initiativ. Jeg har ikke fått noen formell henvendelse ennå. Når den kommer, skal den behandles på skikkelig vis, sier ordfører Berit Flåmo (Ap).

Kan bli behandlet før jul

- Så saken kan bli behandlet allerede før jul?

- Jeg ser ikke bort fra det. Men vi må se på kapasiteten for saksbehandling, så jeg kan ikke love noe, sier ordfører Berit Flåmo.