Matlaget, der matentusiasten og fiskeren Oddvar Selvåg fra Knarrlagsund er en del av laget, blir lille julaften å se i den TV2-sendte programserien «Det norske måltid». Det Norske Måltid arrangeres for femte år på rad. Både Frøya og Hitra har forsynt seg av premiebordet tidligere år.

Seashell på Frøya kunne i fjor enda en gang hente fram seiersgliset da vinneren i kategorien fisk- og skalldyrprodukt ble kjent. Da gikk Seashells kamskjell gikk helt til topps. Også i 2008 vant Seashell denne kategorien. Mens Dalpro Gårdsmat på Hitra hentet hjem seieren i katogorien beste kjøttprodukt 2011 med sin hjort flatbiff.

Dalpro er finalist

Og sistnevnte er også finalist i år. Dalpro på Hammerstad er igjen nominert i kategorien kjøtt. I år er det sadel fra villsau som er vårt lokale bidrag og håp i den landsdekkende konkurransen.

Matreise

Programserien "Det norske måltid" hadde premiere i  november. Søndag 23. desember er det klart for det femte og siste regionsprogrammet før finalen i Stavanger den 6. januar. Her skal landets beste råvarer og matprodukter kåres.

TV-PROGRAMMET? Se nederst på fronten av hitra-froya.no for alle kanaler og film-tips

Foruten Oddvar Selvåg, består Matlaget denne gang av kokken Kari Anette Tettli fra Tingvoll Park Hotell på Steinkjer, lærlingen Eyassu Ghebre fra Ravnkloa Fisk og Skalldyr i Trondheim. Det er programlederne Arne Hjeltnes og Heine Totland som reiser landet rundt for å smake på den beste maten og treffe engasjerte matmennesker.

Matreisen i region Midti starter i Trondheim på Ravnkloa Fisk og Skalldyr og turen går videre til Åfjorden, der blåskjellene er  av beste sort. Arne og Heine skal innom idylliske Stokkøya og videre til Hitra for å se på villsau og hjort, forteller TV2.

Arrangeres for femte år

Det Norske Måltid arrangeres for femte år på rad. Fra hver region nomineres to produkter i kategoriene kjøtt, fisk- og skalldyr, ost, og nyskaping.  De produktene med høyest poengsum fra den regionale fagjuryen går videre til finalen den 6. jxanuar i Stavanger. Region Midti består av fylkene Nord- Trøndelag, Sør-Trøndelag og Møre og Romsdal.

Alf Sæternes, Josef Gårdsø og Roger Hovdahl opplevde stor etterspørsel etter oppmerksomheten i fjorårets "Det norske måltid".
Helge Myrseth i Seashell kunne stolt hente gull for sine kamskjell i Stavanger i fjord. (Foto: Tom Haga)
Programlederne i "Det norske måltid", Arne Hjeltnes og Heine Totland (Foto: Parkas Production)