Utstyrsprodusenten AKVA group, som også har en avdeling på Sandstad på Hitra, omsatte for 557 millioner kroner og fikk et resultat på 60 millioner kroner i årets siste kvartal.

AKVA group avsluttet kvartalet med en ordrereserve på 1.381 millioner kroner, en økning på 38 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Selskapet spanderer samtidig et halvårsutbytte på 75 øre per aksje til sine aksjonærer, skriver ilaks.no

Inntjening og ordreinngang i det viktige norske markedet har blant annet vært drevet av oppkjøpene av AD Offshore og Sperre.

«Etter en betydelig økning i ordreinngang og ordrereserve i 2017, vurderes utsiktene for AKVA group som positive for 2018. Aktiviteten i det nordiske merdbaserte segmentet, samt innenfor tjenester fortsetter å være god. Tjenester og ettersalg har høy prioritet i vår strategi», skriver selskapet i en børsmelding torsdag morgen.

Det er ventet vekst i lakseproduksjonen i østlige Canada og Island, og AKVA group mener å ha en god posisjon for å delta i veksten i disse markedene.

«Strategien med å fokusere på andre oppdrettsarter rundt Middelhavet har gitt gode resultater i 2017. Vi vil fortsette å utvikle og investere i disse markedene fremover. Den landbaserte organisasjonen er omorganisert i 2017 og er i begynnelsen av 2018 i enda bedre form til å konkurrere i dette segmentet, hvor vi ser økt etterspørsel og investeringer fra våre kunder».

Hallvard Muri er konsernsjef i AKVA group Foto: Ole Alexander Saue