2004:

- Målet vårt er å gjøre det best mulig. Vi ønsker å slå alle vi møter, enten motstanderen heter Hitra eller Orkdal. Dette sa Anders Espnes, som trente guttelaget til Frøya Fotballklubb i 2004.

Dette sto å lese i avisa i 2004:

Vi møter treneren sammen med laget på Flatøysand, rett før kampstart. Motstanderen er Hitra.

Når vi spør spillerne om taktikken, får vi til svar at taktikken er å kjempe.

Før kveldens kamp har laget spilt to kamper.

– Vi har vunnet en og tapt en. Så da går det jo brukbart. På guttenivået er spillerne mellom 13 og 16 år. Det har vært knapt om spillere i stallen i år. Det er 15 spillere, og to av dem er 17-åringer som spiller på dispensasjon.

–Vi har også vært plaget med skader. I forrige kamp klarte vi bare å stille 12 spillere. I fjor var vi slått sammen med Hitra.

Vi hadde håpet at dette samarbeidet skulle fortsette i år, men Hitra valgte å stille eget lag.

Det sosiale miljøet er viktig i gruppa.

-Vi arbeider bevisst med holdninger, forteller Espnes. Vi har hatt kurs der vi bl.a. har snakket om rasisme. ”Neger” er et forbudt ord hos oss. Vi reiser til Norway Cup, og der møter vi spillere av alle hudfarger. Da må vi kunne oppføre oss. Vi prøver også å jobbe med kjeftbruk. Det skal ikke være kjeftbruk fordi en spiller ikke får til. Vi må satse på konstruktiv kritikk.

Selvsagt kan sinnene komme i kok i kampens hete. Det er det vanskelig å unngå. Men lagene må skilles som venner, sier treneren.