Tilbudet ved Frøya bibliotek er populært blant frøyværingene. Men noen er mer glemsomme når det kommer til å overholde innleveringsfristen. I april har det vært håp for de mest glemsomme. Denne uka er den siste av Frøya biblioteks innleveringsamnesti.

- Denne aksjonen har vi gående i hele april. Det blir ikke sendt ut purringer på disse lånene denne måneden. Vi vet det er bøker som har forfalt helt tilbake i 2012. Nå er muligheten til å levere tilbake uten å måtte betale gebyr. Når mai kommer innfører vi purregebyrene igjen, forteller biblioteksjef Monika Kopaczek-Styczen.

Mangler fortsatt 90 prosent

Da aksjonen startet 1. april var det 241 personer som ikke hadde levert bøker til rett tid. I løpet av de første tre april-ukene har 10 prosent av bøkene kommet inn tilbake til biblioteket. Dersom man ikke tør se bibliotekaren i øynene når bøkene leveres er det flere muligheter, mener Monika.

- Bøkene kan legges i postkassa vår, i innleveringshylla eller på skranken. Jeg synes man skal tenke på de andre lånerne også. Det kan være flere som kunne tenkt seg å låne den boka du har hatt på overtid, formaner biblioteksjefen.