Fredagens uvær treffer et større område enn meteorologene først trodde. Tor kan gi orkan ved kysten, ekstreme vindkast langt inn i landet og enkeltbølger på 20 meter, melder Meteorologisk Institutt.

Dersom prognosene stemmer kan hele åtte fylker bli rammet av Tor og vindkastene strekker seg langt inn i landet, melder yr.no. Det er ventet at Tor kan gi orkan langs store deler av kysten, fra Hordaland til Trøndelag.

- Vinden kommer først fra sørvest men dreier og kommer etter hvert fra vest. Det er vindretningen som vanligvis gir størst skade og trenger lengst inn i landet, skriver meteorologene.

Hitra kommune er blant dem som nå ber innbyggerne om å sikre sine eiendeler.

- Vi ber om at alle må sikre sine eiendeler, sier kommunikasjonssjef Jan Askildsen i Hitra kommune.

- Vi ber innstendig om at du følger med på varslene som gis og sikrer dine eiendeler. Løse gjenstander kan påføre deg og andre store skader. Vi anbefaler også at folk holder seg innendørs under den sterke vinden som er meldt. Det er ditt ansvar å sikre dine eiendeler, skriver kommunen på sine nettsider.

Det er fortsatt noe usikkert hvilken vei uværet Tor vil ta. Fredag ettermiddag og kveld er lavtrykket ventet å flytte seg inn mot Vestlandet og Trøndelag. Fra fredag ettermiddag er det ventet sørvest storm på strekninga Hordaland-Salten, med fare for orkan Stad-Rørvik, og vindkast inn over land på 35-45 m/s.

Publikum blir bedt om å følge med på TV/radio/internet for oppfølgende meldinger.