Frøya Jeger- og fiskeforening inviterte søndag til isfiskedag på Storklungertjøinna på Nesset.

- Vi kunne vært heldigere med været og vurderte å utsette på grunn av forholdene, men Elisabet var så ivrig på å gjennomføre, så da ble det slik, forteller Pål Bekken. Og den ivrige Elisabet Grønskag Rabben lyste av glede da folket sakte, men sikkert kom sigende utpå isen i formiddag.

For nybegynnerne var det veldig fint å bli møtt av en erfaren fisker som Grønskag. Hun kunne fortelle at hun har drevet med fiske siden hun var lita og alltid har likt det veldig godt. Hun tok seg godt av de som hadde møtt opp.

- Når vi ser på oppmøtet og at omlag 30 stk. faktisk møtte opp tross sludd og vind, er vi veldig glad for at vi gjennomførte det sier hun. Fiskeforeningen boret hull og delte ut magott. De var også veldig behjelpelige med å dele sin kunnskap.

For nybegynnerne Benjamin og Inger Theoline Teigås var det ekstra stas å få høre at fiskeutstyret de hadde med seg var av aller beste sort. De satte ivrig i gang. Men tålmodigheten ble fort satt på prøve hos de yngste med manglende fiskelykke og de i tøffe værforholdene. Pål Bekken kunne fortelle at mye av fisken gjerne "sover" på denne tiden og at det derfor ikke er så lett å få napp. Men man kan jo være heldige, oppmuntret han. Dermed fortsatte fisket for fullt.

Jeger- og fiskeforeningen serverte gratis pølse med brød og brus til de oppmøtte. I tillegg hadde de varm kaffe på en stor grill som var veldig kjærkomment for frosne fiskere.

På slutten av fiskedagen fikk de yngste fiskerne utdelt premie av Pål Bekken. Det var en tur-tannbørste, nøkkelring og en liten kjekk boks for oppbevaring av magott eller sluker.

Det var tenkt utdelt premie til de som fikk den beste fangsten, men da fisken lot vente på seg, ble alle barna vinnere av flotte premier. Flere av barna var enige om at dette hadde vært gøy og at de skulle prøve igjen litt senere i vinter, dersom isen holder seg en liten stund til. Da kan det være håp om bedre fiske.