Første prosjekt til Pro Eiendom blir bygging av seks større boliger på Dyrvik.

Sammen har Johs Karlgård og Roger Lyngvær drevet bemanningsfirmaet Probemanning i flere år. Nå har de etablert Pro Eiendom, som skal stå for bygging, salg og utleie av boliger

- Det er gjennom arbeidet med bemanning at vi har sett mulighetene. Det er behov for boliger på Frøya, sier Roger Lyngvær.

- Frøya har en befolkningsvekst på tre prosent. Det betyr at det kommer til cirka 150 i året. Og disse skal bo, utfyller Johs Karlgård.

Boliger med utleie-enhet

Selskapet har så langt kjøpt regulerte tomter av Frøya kommune. Og de tror at deres første utbygging kan være svært attraktiv. Tomtene ligger midt i det nye boligfeltet på Dyrvik. Når lokalavisa møter dem har de med seg eiendomsmegler Irene Thorsø fra Aktiv forvaltning. Hun har også trua på at disse boligene skal gå unna. Det blir seks større boliger, bygget sammen to og to. Alle boligene vil ha utleie-enhet.

- Det blir svært innholdsrike boliger, med gode løsninger, sier Thorsø

Tomtas skråning gjør at husene kan legges ned i terrenget, mens man samtidig beholder utsikten over sjøen.

- Det er en helt fantastisk utsikt, sier Roger Lyngvær.

Flere boliger på Sistranda

Husene er prosjektert og leveres av Boinnova, som akkurat nå er i ferd med å sette opp åtte leiligheter like ved Rabben barnehage på Sistranda. Disse boligene er en del av kommunens plan for å ha boliger til folk som sliter med å komme seg inn på boligmarkedet.

Når boligene på Sistranda står ferdige, er det Pro Eiendom som tar over dem, og som skal leie dem ut til kommunen.

Og det kommer flere utleieboliger i samme området på Sistranda.

- Vi har gått inn et samarbeid med Boinnova, og når disse første boligene er klare, så skal de bygge åtte nye leiligheter for oss. Dette blir utleieboliger, forteller Johs Karlgård.