SØPPEL

Småtrinnet ved Strand oppvekstsenter brukte sist fredag til å rydde i fjæra på Jøstnøya ved Sandstad.

- Vi harhørt mye fint om den nye "Laksestien" som Liv og Arild Vaagen har lagd skilt til, og hadde lyst til å vise elevene anleggsområdet der, forteller Wenche Børø Larsen.

De eldste elevene har på forhånd jobbet med hva som skjer med søppel i naturen.

Elevene brukte sjekklista til Hold Norge Rent – og de fant mye; dekk, tauverk, plastkasser, kjeledress, akebrett, sko, bleier, kjøleskap, båtmadrass, tønner mm.

De 30 elevene tømte fjæraområdet for søppel, og fikk virkelig bruke krefter på å dra løs fastgrodde kasser og flytte tunge dekk.

Lerøy Midt var veldig behjelpelig med å frakte søpla til nærmeste Hamospunkt, og elevene fylte båtdekket med 40 søppelsekker, og mange fiskekasser, tønner og plastbøtter.

Takker elevene

Liv K. Vaagen har sammen med ektemannen Arild merket den nye turløypa på Jøstenøya. Hun kan ikke få fullrost nok innsatsen til ungene.

- Ungene har fjernet store mengder plast og annet flyteavfall langs stien og rundt området på Jøsnøya. Nå er det blitt langt hyggeligere å gå langs turstien, sier en fornøyd Liv K. Vaagen som retter en stor takk til Strand oppvekstsenter og elevene der.-- Dette betyr mye for mange av oss som bruker området, legger hun til.

926 00 483 Terje.Sandstad@hitra-froya.no

Folk fra Lerøy Midt stilte opp for å frakte bort avfallet.