- Havvind er en opplagt mulighet for fornybar næringsutvikling i Norge, mener nasjonal talsperson for Miljøpartiet De Grønne, Rasmus Hansson. Partiet vil nå ha Stortinget med seg på en norsk havvindsatsing.

- Norsk marin- og oljekompetanse er et sterkt utgangspunkt for å utvikle havvind. I dag består norsk fornybarsatsing av å subsidiere vindmøller i vår vakreste natur, og å bygge ut bekker som knapt gir teknologiutvikling og arbeidsplasser, sier Hansson i en pressemelding.

På landsmøtet i oljebyen Stavanger lanserte han i helga et forslag om å etablere en større demonstrasjonspark forfor flytende havvind i Norge. I tillegg foreslår partiet å få på plass økonomiske rammebetingelser som kan utløse en omfattende utbygging av havvind her til lands.

En av gjestene på De Grønnes landsmøte i Stavanger var Reinhard Bütikofer, leder for den store grønne gruppa i EU-parlamentet, og tidligere leder for de tyske grønne.

- På femten år har Tyskland gått fra 0 til 30 prosent fornybar energi, og tyske subsidier har vært helt avgjørende for å gjøre solenergi konkurransedyktig. Samtidig har de etablert mer enn to millioner nye arbeidsplasser. Dette må Norge lære av, sier Hansson.