Malfrid Knutshaug og Kjell Steinar Grytbakk var blant de 75 ildsjeler fra hele landet som var invitert til “Afternoon Tea” på slottet sist torsdag. Kongeparet arrangerer dette fordi de ønsker å hedre innsatsen som gjøres av aktive eldre over hele landet.

- Afternoon Tea er en gammel, engelsk skikk min bestemor, Dronning Maud, tok med seg hit til Slottet. Da står sandwicher, scones og te på menyen, har Kong Harald fortalt.

Malfrid er kjent for sin enorme innsats i lokalsamfunnet på Hitra, og har blant annet fått Hitra kommunes frivillighetspris som engasjert ledsager i Livsglede for eldre.

Ex-hitterværingen Kjell Steinar var i mange år svært engasjert i det lokale idrettsarbeidet da han var rektor ved Helsøysund skole. Dette engasjementet tok han med seg videre til Meråker da han flyttet dit etter å ha sagt farvel til Kvenvær.

Det var selvsagt også Kjell Steinar som var primus motor for 50-årsjubileumsfesten til Vest-Hitra idrettslag for to år tilbake.

– Vi hadde en time omvisning på slottet med orientering om byggeperioden på 1800-tallet, forteller Kjell Steinar om Oslo-turen.

Ildsjelene fikk oppleve mange store rom med flotte malerier, utsmykninger og gullbelagt interiør. De fikk også se det “Det engelske rom” som dronning Maud hadde møblert, det “Det norske rom” med malte motiver fra flere steder i landet, speilsalen og rommet der det er statsråd hver fredag.

Gjestene hilste på Kongen og Dronningen en og en i alfabetisk rekkefølge. I ballsalen ble de plassert ved ni runde bord, og ved hvert bord satt en representant fra hoffet/slottet.

Kongen holdt en fin tale og takket ildsjelene for det verdifulle arbeidet som ble gjort i nærmiljøet og den betydning det har for landet.

Deretter ble det servert kanapeer og snitter med te og kaffe, mens Åse Kleveland underholdet med gitar og sang. Dronning Sonja takket av det hele.

- Det var til stor ære for oss alle sammen. Vi satte pris på denne oppmerksomheten, og tre timer gikk fort, oppsummerer Kjell Steinar Grytbakk.