- Vi er stolte over å være en viktig del av havbruksnæringen! Det vil vi vise alle som kommer til nye Biomar House i Trondheim, sier marketingdirektør Terje Sæther i en pressemelding. Nylig innflyttet i Pirsenteret, har Biomar bokstavelig talt valgt å tapetsere lokalene med motiver og meldinger som minner om oppdrettsnæringas betydning for kystsamfunnene og Norges verdiskaping.

- Det er også vesentlig for BioMars bidrag at vi minner hverandre på akkurat det, mener Sæther.

Biomars kontor på Pirsenteret er utstyrt som kontorer flest. Men, der andre har panel og bokhyller har BioMar temabilder som dekker hele vegger. Gardinene har mønster av lakseskinn og garderobedører er dekorert som filéter. Bildene forteller om hvor viktig havbruket er.

«Havbruk er Norges største fornybare eksportnæring» står det på et gigantisk bilde av et snødekt kystlandskap med en pyntelig rekke merder. Et 10 kvm stort motiv med merder i opprørt hav har meldingen «Rene, klare farvann gir Norge verdens beste forhold for å dyrke mat. I havet.» Motivene er trykt på gigantiske plater av pleksiglass og aluminium, de dekker hele vegger.

- Det er ingen grunn til å være beskjeden på vegne av oppdrettsnæringa, næringa er ung, men produserer allerede over tre ganger så mye kjøtt som landbruket. Havbruk har skapt nytt liv langs hele kysten og gjort Norge berømt for å levere kvalitet over hele kloden, sier Sæther.