En travel men fattet operasjonsleder i Sør-Trøndelag politidistrikt har sent søndag kveld bare tid til en kjapp statusoppdatering for situasjonen på Hitra og Frøya. Loggen er full av storm-meldinger, og mange går på veltede trær. Nå klokka 22.15 har det kommet inn til sammen fem meldinger om trær som har veltet, flere av dem skaper problemer.

LES OGSÅ: Over 30 m/s i kastene nå i kveld

- På fylkesvei 713 mellom Volden og Straum (Hitra) har et tre veltet over veibanen. Der er veien nå sperret for all trafikk. Vi har også meldinger om veltede trær fra Barmanfjord (Hitra) og Nesset (Frøya), sier operasjonslederen.

Revet opp med rota

Lokalavisa har fått melding om at et to-tre trær store grantrær er revet opp med rota og dekker veibanen like ved Eli Ann Karlsen og Roger Jenssens eiendom på Nesset, Dyrvik.

Ifølge folk på stedet er ingen personer skadet og brannvesenet er nå i gang med å rydde fylkesveien 714 for trær. Veien er midlertidig stengt på strekningen Nesset - Hellesvika.

Politibilen fikk flygende gjenstand i frontruta

- Det er fullt opp med sånne meldinger nå. Politipatruljen vi har der ute har fått en flygende gjenstand i frontruta, som dermed ble knust, sier operasjonsleder.

- Så det er skummelt å bevege seg utendørs nå?

- Helt klart. Helt klart. Be folk om å holde seg innendørs nå i kveld og natt til det roer seg.

Siste ekstremvarsel:

Meteorologisk Institutt har klokka 20.20 sendt ut foreløpig siste ekstremvarsel. Det lyder slik for Trøndelag:

Vannstanden ventes omkring midnatt å bli 60-85 cm over det som er oppgitt i tidevannstabellen. I løpet av neste time øker vinden til sørvest sterk storm 30 m/s ytterst på kysten. Omkring midnatt dreier vinden vest og nordvest, og vil etter kort tid minke noe. I dreiningen kan vindkastene stedvis komme opp i 35-40 m/s inn over land.

Tidspunkt for sterkest vind inn over land mellom kl 23 og kl 02.

Høy vannstand kombinert med høye bølger ventes samtidig, flo omkring midnatt.

HAR DU BILDER/VIDEO FRA UVÆRET "DAGMAR"? Send MMS til 2097 merket HFTIPS eller på epost til post@hitra-froya.no