Salmar anmelder svindelforsøket som iLaks i går avslørte.  Det nye svindelforsøket ble gjort av det som kan se ut som en forbryterliga som har spesialisert seg på handel med sjømat. Miljøet, som flere ganger har benyttet seg av firmanavnet Fræna Seafood, har nå begynt å bruke merkevaren SalMar og navnet til selskapets hovedaksjonær og gründer, Gustav Witzøe.

Under merkevaren “SalMar Seafood” bys både laks og tørkede sjøpølser frem til internasjonale kunder. De angivelige varene søkes omsatt med 30 prosents forskuddsbetaling mot skipningsdokument.

SalMar og Witzøe reagerer kontant på saken – og sender den rett til politiet.

Anmeldelse

– Jeg kan bekrefte at vi i dag(tirsdag) har innlevert politianmeldelse på vegne av SalMar AS og undertegnede om forsøk på svindel. Ref. din artikkel, skriver Gustav Witzøe i en epost til iLaks.

Det er imidlertid ikke første gangen politiet kobles inn mot det som kan se ut som en forbryterliga.

En gruppering?

Lignende tilfeller fra september 2015 og juli 2016 tyder på at det kan være én og samme gruppering som har vært på ferde.

Også Ole Hatlebakk, eier av det reelle eksportfirmaet Fræna Seafood, har politianmeldt aktiviteten som ser forvekslende lik ut med det som er fremkommet i dag.

Men så langt har dette vært resultatløst.