- Det ble en kjempedag, der vi virkelig testet ut tare som råstoff, forteller Elisabeth Jensen, lærer ved restaurantfag på Frøya videregående skole.

Sist tirsdag var skolens kjøkken en testlab for matretter med tare. Lærerne Elisabeth Jensen og Ellen Johansen var da nettopp kommet heim fra studietur i Sør-Korea, hvor tang og tare har en helt sentral plass i kostholdet. De hadde da med seg heim en god del metoder, oppskrifter og ingredienser som brukes der. Men med profesjonelle gourmetkokker og lærlinger på deltakerlista, ble det også jobbet kreativt med uttesting av nye retter. Med på workshopen var også folk fra tareprodusenten Seaweed Energy Solution og Norwegian Algie. Samt skolens egen elever

- Elevene var opptatt fra tidlig morgen med rensking av tare, og vår biologilærer Jussi Evertsen holdt foredrag om tareartene vi har, og vi hadde flere orienteringer før vi kom igang med den kreative jobbingen Og resultatet av den ble mange spennede og velsmakende retter, forteller Elisabeth Jensen.

Credo-lærling Eline Bordvik har fått jobb på Skandinavias høyest rangerte restaurant Noma i Kobenhavn. Før det deltar hun på tare-workshop på Frøya.

951 64 597 Trond.Hammervik@hitra-froya.no

Noen av rettene som ble jobbet fram på prøvekjøkkenet.