- Hvordan synes du årets Krafttak mor kreft i øyregionen har gått?

- Engasjementet i øyregionen er fantastisk flott. Igjen har russen overgått seg selv og alle andre tidligere kull, sier Petter Spolén, aksjonsleder i Kreftforeningen, Midt-Norge.

- Hva med innsatsen til næringslivet?

- Fjorårets resultat på 600.000 fra næringslivet alene, var over all forventning. Ingen hadde håpet eller trodd på tilsvarende resultat i år. Men det er fremdeles mange som bidrar, og vi ser også flere som har bidratt begge årene. Så engasjementet for saken er fremdeles tilstede. Vi ser også at mange av årets bidragsytere ikke har avsluttet sine aktiviteter. Så alle bidragene fra i år har ikke kommer inn på konto ennå. Vi håper at vi passerer 200.000 kroner før vi stenger kontoen.

- Er det for sent å være med på årets innsamling?

- Nei da. Russen har sin aksjon i mars. Men aksjonen for bedriftene avsluttes ikke før slutten av april. Så det er ennå muligheter for de som ønsker. Vil du bidra i årets aksjon er kontonummer for Krafttak mot kreft i øyregionen: 1503.07.66056. Merk ditt bidrag med komitenummer: 461 101, forteller aksjonslederen. - Pengene som er samlet inn i år skal brukes til forskning på mer presis og effektiv behandling som kan gi flere gode leveår til alle dem som har en kreftsykdom de ikke kan bli friske av. Og med pengene skal vi videreutvikle gode møteplasser og tilbud til pasienter og pårørende – mennesker som lever med kreft eller har sykdommen tett på livet. - For mange som rammes av kreft, er det å møte andre som har stått i samme livssituasjon det viktigste. Og etter fjorårets aksjon, så vi hvor mange i øyregionen som dessverre er berørt, sier Spolén.