- Jeg er synlig forbauset over måten forhandlingsutvalget jobber på, når vi får vite gjennom oppslag i Hitra-Frøya at kabalen allerede er lagt og at de har valgt varaordfører, før vi får komme med våre meninger og synspunkter. Det tror jeg våre velgere hadde forventet når vi er Hitras nest største parti.

Det sier Per Ervik til lokalavisa i en pause i det som var hans siste kommunestyremøte som varaordfører og for tiden fungerende ordfører. Ervik sier han hadde regnet med å bli kontaktet av Arbeiderpartiet etter at Pensjonistpartiet hadde gjort nok et godt valg, og fikk fire representanter inn i kommunestyret.

- Vi har ikke sagt verken nei eller ja til hvilken side vi skal samarbeide med. Vi ville vente til etter valget med å sondere hvilken side vi vil samarbeide med. Nå når vi har den samme kjøttvekta som ved siste kommunestyrevalg og er det nest største partiet, så finner vi det naturlig at vi hadde blitt kontaktet først, før de små partiene, som knapt fikk en plass i kommunestyret, mener Ervik.

Intervjuet ble gjort torsdag, og i ettertid kjenner lokalavisa til at det har vært samtaler mellom Pp og Ap. Lokalavisa kjenner i skrivende stund ikke til at samtalene har ført til konkret samarbeidsavtale mellom partnene.

Svekker kjemien

- Vi er fortsatt i tenkeboksen om hvem vi vil forhandle med og vi må ha en avklaring med styret i Pensjonistpartiet. Men måten forhandlingene har startet på er ikke oppløftende for kjemien for å få til et fortsatt godt samarbeid med Arbeiderpartiet, sa Ervik torsdag ettermiddag.

Pensjonistpartiet er så stort at det er sikret en plass i formannskapet og vanlige plasser i komiteene. Nå står forhandlingene om å få styre en komite.

- Et tilbud til oss kan være en å gi oss en lederplass i en komite, sier Ervik.

Ap, KrF, SV og MDG

Som lokalavisa skrev før helga, sendte Hitra Arbeiderpartis forhandlingsutvalg sent onsdag kveld ut melding til sine politiske kolleger i andre partier om at partiet har inngått valgteknisk samarbeid med Kristelig Folkeparti, Sosialistisk Venstrepart og Miljøpartiet De Grønne om valg av formannskap, ordfører og varaordfører. Pensjonistpartiet, som har vært Arbeiderpartiets samarbeidspartner i siste fireårsperiode og som har hatt varaordføreren, var ikke med i det nye samarbeidet. I hvert fall ikke foreløpig.

- Vi er i dialog med PP om videre samarbeid. Likeledes er vi også åpne for å invitere andre til bredest mulig politisk samarbeid i kommende periode, herunder fordeling av verv i komiteer med mere, skrev Aps forhandlingsutvalg i pressemeldinga.

Ole L. Haugen blir helt som ventet ordfører. Mens partikollega Eldbjørg Broholm får varaordfører-posten.