Førstkommende lørdag arrangeres det NM i vektløfting for ungdom på Hitra. Til Norgesmesterskapet kommer de 32 beste ungdomsløfterne i landet. De er i alderen 13 til 17 år og fra 11 ulike klubber, forteller John Birger Brevik, styreleder og trener i Hitra Vektløfterklubb.

Hitra vektløfterklubb stiller selv med 11 deltakere på hjemmebane.

- Vi ønsker at så mange som mulig skal få være med på dette arrangementet siden det holdes her på Hitra, men vi stiller kun med løfterne som har holdt på i et par år.

Blant disse er det flere medaljehåp i ulike vektklasser, legger Brevik til.

- Vi har mange utøvere som har hevdet seg godt på landsbasis tidligere og som kan hevde seg godt nå. Så derfor håper vi på medaljer i alle valører på lørdag.

Håper på mye publikum

Hitra Vektløfterklubb har arrangert NM i vektløfting for ungdom tre ganger tidligere, så de har en del erfaring rundt dette, påpeker John Birger.

- Det bruker å variere hvor mange ungdommer som stiller i NM og dette mesterskapet er ikke like stort som det vi arrangerte for fire år siden.

Hitra vektløfterklubb har likevel drevet og planlagt i et par måneder nå.

- Siden NM skal arrangeres i Hitrahallen, må vi flytte alt vårt utstyr i fra lokalet på Sandstad, så på fredag skal vi ha en stor dugnadsdag og rigge klart alt. Deretter starter arrangementet med innveiing klokka 09 på lørdagsmorgenen og vi holder på til i 16-17 tiden på ettermiddagen, før det hele avsluttes med bankett på Dolmsundet Hotell lørdag kveld.

Vektløfting er ikke noe typisk publikumsidrett, men som regel er det en god del som følger stevnene som Hitra vektløfterklubb deltar på, sier John Birger Brevik. - Så nå håper vi det møter opp mange publikummere i Hitrahallen på lørdag, for å se mye bra vektløfting.