Ti finalister er videre etter delfinalen i Det norske måltid på Bergen Matfestival i helga. Delfinalist kongeosten fra Hitra gårdsmat på Helgebostad er ikke en av dem. I stedet er osten Fjellgeit fra Bo Jensen (Rogaland) av juryen innstilt som Årets ost.

Øyregionen har fortsatt gode muligheter til å få ett eller to produkter med i finalen i Det norske måltid i januar. Røkt lakseloin fra Garnviks Røkeri (Dyrøya) og ølet Vindkast fra Storm Brygghus (Kvenvær) skal opp til vurdering når det blir delfinale i Trondheim senere i høst.

Juryen har smakt seg gjennom 150 produkter og altså 80 av dem går videre til delfinalene på Bergen Matfestival, Matstreif i Oslo og Mathallen i Trondheim.

Her er de som går videre til finalen fra Bergen:

Årets sjømat villfanget: Ferske reker, Sirevaag AS, Rogaland, Sjøfrossen villfanget torskefilet, Ramoen AS, M-36 fabrikktråler, Møre og Romsdal, Ulkefilet, Domstein Sjømat AS, Rogaland. (Denne kategorien er ferdig vurdert i Bergen)

Årets sjømat foredlet: Gravet Regnbueørret, Leiren Laks AS, Hordaland

Årets det grønne – naturelle: Sjitne Gulerøde, J&J Wiig DA, Rogaland

Årets det grønne – foredlet: Plommesylte frå Hardanger, Lutro in Vitro, Hordaland

Årets kjøtt foredlet: Skinka frå Suldal, Fjellmat frå Suldal AS, Rogaland

Årets ost: Fjellgeit, Bo Jensen, Rogaland

Årets godbit: Lammebratwurst med pinnekjøtt, Røroskjøtt AS, Hedmark

Årets tradisjonsøl: Slaget på Vågen, Lysefjorden Mikrobryggeri, Hordaland