Retten mener det er så stor tvil rundt hvem som egentlig førte båten på tidspunktet ulykken skjedde, at tiltalte må frifinnes for tiltalen om uaktsomt båtdrap, skriver adressa.no.

Det var i april i fjor at den tiltalte 35-åringen var på båttur sammen med tre andre personer, en av dem var hans far.

Ifølge retten var båtfølget egentlig på vei til Smøla for å spise middag. Da det ble mørkt, ble det dårlig sikt og de fikk problemer med GPS-en. Derfor bestemte de seg for å dra til Hitra. Utenfor Melandsjøen kjørte båten inn i et sjømerke på Rognesflua. Sammenstøtet var kraftig, og båtens GPS viser at båten hadde en hastighet på 63 km/t ved sammenstøtet.

Funnet død på stranda

Faren til tiltalte falt over bord og ble dagen etter funnet omkommet, på stranda rundt 500 meter unna der båten lå. Den antatte dødsårsaken er drukning.

- Etter ulykken ble det tatt blodprøver av de tre overlevende, og 35-åringen hadde da en promille på 1,19. Retten regner da med at promillen var enda høyere på tidspunktet ulykken skjedde, skriver adressa.

Tiltalte erkjente at han hadde drukket alkohol i løpet av turen, og at han hadde ført båten. Sønnen og faren hadde imidlertid byttet på å føre båten i løpet av turen. Tiltalte sa i retten at han ikke husker om han førte båten da de kolliderte.

Dømt for å ha kjørt i alkorus

Aktor la også ned påstand om at den tiltalte mannen skulle betale 200 000 kroner i erstatning til forsikringsselskapet. Ettersom mannen er frifunnet for uaktsomt båtdrap, faller også dette kravet.

Men mannen er dømt for å ha ført båten i alkoholpåvirket tilstand. Retten mener det er skjerpende at mannen hadde høy promille mens han førte båten, og at det var dårlig sikt i området. Mannen er dømt til 15 dagers ubetinget fengsel.