Det var et trist syn som møtte biblioteksjef Bodil Rønningen, da hun åpnet dørene til Hitra bibliotek i dag morges. I løpet av natten har noen tømt det som mest sannsynlig viser seg å være et pulverapparat, inn gjennom bibliotekets innleveringsluke

– Jeg trodde ikke mine egne øyne da jeg kom på jobb klokka 07:45 i dag morges, og tok umiddelbart kontakt med politiet, forteller Rønningen.

Politiet har vært på stedet

Politiet var på stedet i morgentimene og konstaterte at noen mest sannsynlig har tømt et brannslukningsapparat i natt mellom klokka 02:00 og 04:00. Dette på bakgrunn av at alt støvet hadde lagt seg, forteller Rønningen.

– De trodde det måtte ha vært pumpet inn igjennom leveringsluka, for det er der støvet ligger tykkest, forteller bibliotekansatt Monica Hammer, og puster igjennom et tørkle.

- Det er ingen tegn til innbrudd, så det er rett og slett hærverk, tilføyer biblioteksjefen.

Lenge stengt

De ansatte har fått beskjed om å ikke røre noen ting, og heller ikke slå på noe elektrisk utstyr. Og støvet flyter virkelig inne på hele biblioteket, fra gulv til tak, og på hver ei bok.  I tillegg til bøker, er trolig elektrisk utstyr som datamaskiner skadet eller ødelagt.

- Foreløpig må vi vente på forsikringsselskap og takst, men her blir det nok stengt ei god stund, sier Rønningen.