- Samme hvilke gode forslag vi la fram, så ville ikke flertallsgruppa ta det inn. Så selv om vi stemte for det totale budsjettet til slutt, av tekniske grunner, så ble vi ikke enige om noen ting. Jeg opplevde dette som en veldig markering av makt fra posisjonen sin side, sier Arvid Hammernes (V), etter at formannskapet har vedtatt sin budsjettinnstilling onsdag ettermiddag.

Aleksander Søreng (Frp) er enig.

- Særlig når de ikke engang ville være med på våre verbale forslag, så føles det som de var ute etter å markere seg, sier Søreng.

Høyre ville ikke redusere bedriftskatten

Søreng synes det er spesielt besynderlig at Høyres representant ikke ble med på deres forslag om å senke bedriftsskatten (skatt på verker og bruk) fra syv til seks prosent.

- Det synes jeg er skuffende. Vi hadde hatt mulighetene til en slik skattereduksjon nå, sier Søreng.

Gratis idrettshall og svømmehall

Også opposisjonsgruppen hadde påplussinger til rådmannens budsjett. Noen av dem var sammenfallende med flertallet, som at de ønsket å bevilge en million ekstra til pleie og omsorg. Men innenfor kultur ønsket de å bruke «ekstrapengene» annerledes.

- Vi ønsket å følge kultursjefens forslag med å få til fri hallleie for barn og unge, og gratis svømmehall. Det hadde kostet så lite å få til det. Men det ønsket ikke flertallsgruppen å se på, sier Arvid Hammernes.

Opposisjonen ønsket også å legge i mer penger til vikarbudsjett for skolene. Men forslaget deres om å øke potten fra 150.000 kroner til en million, fikk heller ikke gjennomslag.