Som lokalavisa Hitra-Frøya fortalte i går, har sykkelkjendis og tidligere Tour de France-syklist Dag Otto Lauritzen meldt sin ankomst til årets utgave av Tour de Frøya. I kveld forteller arrangøren at Lauritzen, som har gjort mange programmer for TV2, også har med seg et tv-team hit.

- Med seg har Dag Otto Lauritzen TV2 som filmer fra rittet og folkelivet rundt løypa. Underveis vil Dag Otto legge inn stopp i «sin Tour» for å gjøre intervju og lage reportasje fra det yrende folkelivet flere plasser rundt øya under rittet. I tillegg blir det filmet i start-/ målområdet på Sistranda, forteller Nils Jørgen Karlsen i styret i Tour de Frøya, som håper og tror dette blir en kjempereklame for både rittet og for øya.

Premierer liv og lyst

I år som tidligere år, setter arrangøren opp en premie til den grenda som skaper best liv og blest langs løypa. I år kan det hende at Lauritzen blir å finne i juryen.

- Det grendelaget som profilerer sin grend best gjennom å dekorere og lage liv og røre, vil også i år få en oppmerksomhet fra Tour de Frøya. I år er denne prisen på 5.000 kroner. Som tidligere år er det ordfører Berit som er jury, kanskje med hjelp fra Dag Otto i år, sier Karlsen.

Besøk også sykkelrittets Mitt Lag-side

- Foruten de frivilliges innsats, er det også viktig å trekke frem det lokale næringslivet i øyregionen og deres støtte for å få TV2 og Dag Otto Lauritzen til Tour de Frøya. Uten dem har det ikke vært mulig, sier han.

Asfalt før rittet

Start- og mål området blir som i fjor – Sistranda Midtre.

- Det blir et flott område. Området nedenfor Hotell Frøya vil benyttes til flere aktiviteter. Naboer som bor i områdene og som blir berørt, vil bli informert underveis. Det har vært mye snakk om veiens beskaffenhet i media. Vi har hatt god dialog med Vegvesenet om den planlagte asfalteringen mellom Flatval og Nordskaget, og alt tyder nå på at asfalteringen skal være gjennomført innen 30. mai. Vi setter sikkerhet veldig høyt, så vi må nok ta noen runder med sprayboksen også i år. Vi merker det vi kan av sprekker og hull i veibanen, noe som vi har fått skryt for tidligere år, sier Karlsen

- Det vil for øvrig være redusert fremkommelighet rundt hele Frøya denne dagen, og trafikanter bes om å vise hensyn og følge anvisninger fra vaktene. Det anmodes også om å begrense trafikk så langt det er mulig. Gjør unna helgahandelen på fredag, og still deg heller opp langs løypa og hei fram de spreke syklistene, sier han.