VELiHAVN.no er Norges største gratis database over gjestehavner og uthavner. I tillegg til havneinformasjon er det lett å finne nærmeste sted å fylle diesel eller nærmeste verksted. På nettstedet VELiHAVN finner du også Norges største og mest oppdaterte oppslagsverk over nye båter.

– VELiHAVN er en nyttig portal for alle båtfolk. Her har vi samlet gjestehavner, uthavner, kystarrangementer, bunkers og forhandlere på en og samme side, sier kommunikasjonssjef Frode Pedersen i Redningsselskapet.

Den digitale havneguiden er tilpasset både PC, tablet og mobiltelefon, og det er derfor lett å finne frem uansett om du sitter hjemme foran PC-skjermen, eller i båten med mobilen i hånda.

800 havner

Per i dag inneholder havneportalen drøyt 800 gjestehavner, 650 uthavner og oversikt over 3500 båtmodeller. I tillegg finner du 650 båtforhandlere, og oversikt over hvilke merker disse forhandler. Databasen oppdateres kontinuerlig for å være et levende oppslagsverk for båtfolk.

–Det er viktig å planlegge seilasen når man skal på lengre turer. Derfor er det nyttig å finne informasjon om havnepriser, spisesteder og fasiliteter i nærheten av havnene du vurderer å besøke, sier Pedersen.

Han håper båtfolket vil surfe innom velihavn.no og komme med tilbakemeldinger på hva som kan gjøres bedre.

Velihavn er utviklet i samarbeid med Scan Info i Sandnes, som blant annet leverer havnedata til Gule sider og RS-Appen.