Elever fra 5.-10. klasse har gjennom november barne-kunstutstilling i Hitra bibliotek. Blant utstillerne er 5.klasse ved Fillan skole, som viste frem og fortalte om kunstverkene sine til lokalavisa.

Temaet som lærer i kunst og håndverk, Galina Aukan ga dem var ”Menneske i bevegelse”.

De fikk utdelt ulike bilder av mennesker, som de streket opp langs midten av armer, ben og kropp for å lage en modell for figuren de skulle lage.

Først laget de metalltråd til et trestykke, som de begynte å forme til figurer, forteller Aukan.

Brukte teip som hud

- Etter det begynte vi å surre tynnere metalltråd rundt kroppen for at den skulle bli tykkere og tykkere, forteller Tobias Hjertås Nilsen.

- Og så begynte vi å bøye figuren til den posisjonen vi ville ha. Det var ikke så veldig vanskelig, men jeg synes det var vanskelig å feste hodet. Når jeg først hadde fått festet det så ramlet det av. Men jeg fikk det til, sier Vladko Kovac.

- Etter det teipet jeg kroppen slik at det så ut som hud. Og så malte jeg og satte på hode og hår til slutt, sier Huruy Bemnet.

Elevene brukte ulike materialer til å kle metallskjellettet, fra teip, til filt og skumgummi.

Arkitektur: Noen elever hadde fått i oppgave å lage modeller av bygninger.

Utfordrende og artig

- Jeg synes det var artig fordi det var utfordrende. Det var noe vi ikke hadde gjort før, sier Imre Espnes Myhren.

- Jeg synes det var artig fordi det var mange ting å sette på plass. Vi hadde aldri klart det uten deg Galina, sier Huruy, og ser på læreren sin.

- Alle har vært så flinke, og så kreative. Det er ikke mulig å si hvem som var flinkest, fordi alle figurene og tegningene er så fine, mener Galina.

De andre klassene fra de ulike skolene hadde laget alt fra tegninger til arkitektmodeller.

928 28 154 lars.otto.eide@hitra-froya.no