Da Helge Stensland var ferdig på anleggsjobb fredag, gledet han seg til en pils attåt maten. Men gleden ble fort snudd til brekninger.

- Rar og ekkel smak

- Jeg kjøpte tre Tuborg i en butikk på Hitra. Den ene åpnet jeg for å drikke til middagen da jeg kom tilbake til Hemnskjela. Men smaken på ølen var rar og ekkel. Da jeg kikket ned i flaska så jeg en klump som var svart i midten og litt lysere rundt. Den lignet på en muggklump. Da måtte jeg spy opp middagen, forteller Stensland.

Han mistet lysten på øl etter det.

- Det var ikke noe galt med de andre flaskene,  men ølen smakte dårlig etter at jeg spydde. Så jeg tømte de to andre flaskene i vasken, sier Stensland.

- Kan være muggklump

Ringnes, som produserer og distribuerer Tuborg i Norge, vil gjerne analysere innholdet i flasken.

- Det er vanskelig å se hva det er ut fra bildene, men det er nærliggende å tro at det kan være en muggklump. Hvis det har oppstått en skade i glasset eller i korken slik at det kommer luft inn, så kan det utvikles mugg slik som i alt annet. Det hender det skjer, men det er sjeldent. Men uansett så ønsker vi at kunden sender flasken med innhold til oss slik at vi får analysert hva det er, sier Nicolay Bruusgaard, kommunikasjonssjef i Ringnes.

Stensland mener flasken ikke var skadet.

- Korken var ikke skadet, og den åpnet seg  med et poff, akkurat som det pleier å gjøre. Det blir vanskelig for meg å sende innholdet til Ringnes, for jeg har helt innholdet i et glass. Men jeg skal ta kontakt med dem for å høre hva jeg skal gjøre, sier Stensland.