- Det var en av oss som oppdaget at stemmesedlene for Venstre manglet rundt klokka 10.30. Da fikk vi varslet og så var sedlene på plass cirka klokka 11 igjen. I mellomtiden gikk det an å stemme Venstre med blanke sedler, forteller leder for stemmestyret på Kvenvær, Ole G. Grønvik.

- Hvor er årsaken til at stemmesedlene manglet?

- Det må du høre med kommunen om, fordi det var de som ikke hadde sendt med sedlene. Vi hadde ikke fått noen beskjed om at vi skulle gå over sedlene heller, så vi antok at ting var i orden.

- Hvor mange var innom i det tidsrommet sedlene manglet?

- Det er vanskelig å si, men jeg vil anta en 5-6 personer.

- Skal dobbeltsjekke

Rådmann i Hitra kommune, Laila Hjertø beklager hendelsen.

- Det skal ikke skje, men det er nok snakk om en forglemmelse etter at folk har pakket ned stemmesedler hos alle valgkretsene. Samtidig skal de ulike kretsene dobbeltsjekke at alle sedlene er på plass, så her har det skjedd en glipp.

- Likevel hadde man muligheten til å stemme andre steder eller med en blank seddel, påpeker hun.

- Hvilken innvirkning kan dette ha hatt på valget?

- Ut fra det vi kan se, var det rundt 10 personer som stemte før Venstre-sedlene var på plass. Selv om alle hadde stemt på Venstre hadde de ikke fått et ekstra mandat, så resultatet har ikke blitt påvirket.

- Det skal jo egentlig være et hemmelig valg. Hva tenker du om at noen kanskje måtte spørre etter Venstre-sedler?

- Vanligvis er det ikke så mange folk innom slike stemmelokaler samtidig. Jeg tror ikke folk husker hvem som spurte om Venstre-stemmesedler, hvis de gjorde det. Ellers skal de i stemmestyret holde slik informasjon for seg selv.

- Skal ikke gjenta seg

Hitra-Frøya tok også kontakt med Venstre-topp Torfinn Stub for å høre hva han synes om situasjonen.

- Ut fra det vi har hørt, vil ikke stemmene kunne gjøre noe utslag på valgresultatet. Hva tenker dere om å klage på det som skjedde?

- Vi har ikke tatt noen avgjørelse på det ennå, svarer han.

- Jeg synes det er sterkt beklagelig at noen slikt kan skje og håper man går igjennom rutinene slik at noe sånt ikke gjentar seg. Man skal ha hemmelig valg, tross alt, sier Audun Liland fra Venstre.

- Hva tenker du om en klage?

- Siden vi ikke vil få en representant uannsett, tror jeg ikke det vil skje. Men vi vil påpeke det som skjedde.