- Vi er kjempefornøyd med resultatet, sier Synnøve Ervik, daglig leder i Erviks laks og ørret til Intrafish.no.

Det kan hun si etter at eierne kan ta ut 82 millioner kroner i utbytte etter det gode fjoråret.

Driftsresultatet for 2013 landet på 70,1 millioner kroner, mot to millioner kroner året før. Omsetningen økte fra 45 millioner kroner i 2012, til 159,5 millioner kroner i fjor. Resultatet før skatt ble på 71,9 millioner kroner(3,9 mill i 2012), mens selskapet sitter igjen med 52,2 millioner kroner etter at skatten er betalt. Til Intrafish.no forklarer Ervik at forskyvning i produksjonen og høyere priser er årsaken til det gode resultatet.

- Et lite selskap

- Det har vært en forskyvning i produksjonen. Vi hadde et sent utsett i 2011, og en del av uttaket ble forskjøvet fra 2012 til 2013. I tillegg hadde vi bedre utnyttelse av MTBen. Også var det brukbare priser. Når det gjelder produksjonskostnader, så er vi det eneste selskapet i regionen som ikke har hatt PD i 2013, og vi har heller ikke hatt det så langt i år. Vi har full fokus på biologien, sier Ervik til Intrafish.

Selskapet hadde sju ansatte, som totalt fikk 4,4 millioner kroner i lønn.

- Vi er et lite selskap, og alle står på og gjør jobben sin. Vi har ikke hatt noe sykefravær, sier Ervik.

Erviks Laks og Ørret har en eier – Ervik fisk og invest, som igjen har flere eiere, med Kse Ervik som største eier med 24,3 prosent.

I helga markerer Ervik-konsernet 60-årsjubileet til Kolbjørn Ervik og Sønner AS og 40-årsjubileet til Erviks laks og Ørret AS med festmiddag.