Alle butikksjefer er spente på hvordan åpningen av en ny forretning blir mottatt. Det var også Kenneth Engan, butikksjef ved Coop Extra.

- Jeg hadde satt meg et ganske høyt mål, og det nådde jeg og vel så det, sier Engan til Hitra-Frøya fredag kveld. Da var det gått halvannet døgn siden han åpnet butikken på Sistranda.

Da dørene åpnet torsdag formiddag sto det en stor ansamling av forventningsfulle kunder utenfor butikkdøra.

- De fikk servert kaffe og kaker, og så gikk vi og delte ut twist i den lange køen, så de fikk noe å bite i før de nådde fram til serveringa, sier butikksjefen.

Høy omsetning

Alle handlevognene var revet bort på tre minutter, og varene på åpningstilbudene forsvant også fort.

- Det var ekstremt mange kunder i butikken på torsdag, og nesten like mange i dag. Men i dag var det litt jevnere med kunder over hele dagen. Gårdagens omsetning var skyhøy. Du kan ta den beste handledagen før jul, og i alle fall gange med 1,5. Og jeg ser ikke bort fra at dagens omsetning er nesten like bra, sier butikksjef Kenneth Engan, dagen etter at de åpnet.

Lang ventetid

For å tilfredsstille kundene som ikke rakk å sikre seg av tilbudsvarene i faghandelen på åpningsdagen, bestilte Kenneth Engan mer.

- Vi trodde vi hadde bestilt mer enn nok, men det holdt ikke. Dessverre klarte ikke transportøren å levere til avtalt tid. Det skyldtes problemer ved omlasting, og delvis at tunellen var stengt en periode. Noe som igjen medførte lang ventetid for kundene, og det syntes jeg var litt trasig, forteller Kenneth Engan.

Da varene omsider ble trillet inn i butikken, ble Engan og hans ansatte nærmest overfalt av kundene som hadde ventet så lenge.

- De plukket direkte av pallene, ler han, og forteller om gratulasjoner og godord fra kundene.

- Nå er jeg nærmest i lykkerus, smiler butikksjefen.