I høst skal Redningsselskapet finne Norges fineste båt.  – Det kan for eksempel være en interessant båt, en uvanlig idé, en restaurert plastklassiker eller en selvbygd fiskeskøyte. Her er det skikkelig høyt under dekk, sier generalsekretær Rikke Lind.

Kåringen foregår gjennom Redningsselskapets Facebook-side, der alle kan laste opp og etter hvert stemme på hvilket forslag de mener bør bli Norges fineste båt i 2012. En selvbygd vengbåt, en tidligere reketråler, en italiensk plastbåt og en restaurert trebåt fra 30-tallet er blant båtene som er foreslått til nå.

– Norge er en sjøfartsnasjon, og de fleste nordmenn har en tilknytning til sjøen. Gjennom kåringen ønsker vi å oppmuntre til det gode båtliv, samtidig som vi mener at en fin båt som regel er en velholdt og trygg båt, framhever Lind.

Redningsselskapet håper dessuten at kåringen vil skape engasjement blant landets båtinteresserte.

– Mange båtfolk legger ned utallige timer på å holde båtene sine i god stand, og er med rette stolte av dem, sier Lind. Hun oppfordrer alle som har eller vet om en fin båt, til å legge ut bilde og en kort begrunnelse på konkurranse-appen på facebook.com/redningsselskapet.

Vinneren klar i november

Redningsselskapet tar i mot forslag på sin Facebook-side fram til og med 26. oktober. Den påfølgende avstemmingen pågår fram til 4. november. Vinneren presenteres på Facebook og i Redningsselskapets medlemsblad ”Trygg på sjøen”.

Den heldige eieren av Norges fineste båt får gratis medlemskap i ett år og drømmedag på ei redningsskøyte, mens forslagsstilleren premieres med Redningsselskapets nye redningsvest.

Mange båter kan du se i vårt bildegalleri BÅTLIV