Den 8. oktober i fjor var det snø og stålis på vannene på Hitra. Det viser bilder fra lokalavisas bildearkiv. Det finnes ingen offisielle temperaturmålinger for fast-Frøya eller Hitra, men Ingrid Lervik i Fillan har notert temperaturen siden 90-tallet.

- Jeg synes det er kjekt å kunne gå tilbake for å se hvordan været var før i tiden. I fjor var det 8 minusgrader, sol og litt vind den 8.november. Det var sludd og snøbyger allerede den 19. oktober i fjor, fulgt av flere dager med minusgrader, sier Lervik, som synes det er helt greit at det er ikke er snø og kulde.

- Jeg er oppvokst på Løkken der det gjerne er en meter snø på denne tiden. Jeg synes det er triveligere når det er bart og varmt. Det er lysere og finere hvis det er litt snø, men jeg synes det blir for kaldt, mener Lervik.

I dag er temperaturen på Hamarvika på Frøya 7 grader pluss, mens det på Fillan er 8 grader pluss. Det er 16 grader varmere enn på samme tid i fjor.

Og det varme været skal holde seg i tiden fremover. Skal vi stole på værvarselet vil det bli samme temperatur og sol frem til helga, før det blir enda varmere og regn utover i neste uke.

Intervju i snøen: 21.oktober i fjor ble Bjørnar Johansen og Karianne Tung intervjuet i snøvær på Sistranda.
Det var fin vinterstemning i Fillan 20.oktober i fjor.