Tv-kanalen FEMs  to første sesonger av dokumentarserien ”Fødeavdelingen” ble filmet på A-hus, men i løpet av høsten får vi ta del i fødsler på fødeavdelingene ved St. Olavs Hospital og Sykehuset Innlandet.

- Helt tilfeldig

Trine Gaarden Magnussen fra Hitra er en av de nesten 30 fødende kvinnene vi blir kjent med.

- Det var helt tilfeldig at jeg ble med på dette programmet. En venninne tagget meg på Facebook. Hun så at de søkte etter deltagere til programmet i den perioden hvor jeg hadde termin. Jeg slengte inn en søknad, men hadde ingen tanker om at vi skulle plukkes ut til å være med. Jeg fortalte ingenting om oss i den søknaden foruten navn og hvor vi bodde, forteller Trine.

- Han trodde jeg tulla

Likevel, det var tilstrekkelig informasjon til å bli oppringt av produksjonsselskapet. Den vordende far Aldrin Hafsmo hadde vondt for å tro på samboeren når hun fortalte at den kommende fødselen skulle bli TV-underholdning.

- Han trodde jeg tulla da jeg fortalte ham det. Men vi fikk jo noen måneder på å bli vant til tanken. Dessuten var det ikke et svært kamerateam tilstede. Fødselen ble fulgt av kun én person med kamera. Hun var veldig flink, og holdt seg i bakgrunnen. Faktisk så merket jeg nesten ikke at hun var der da fødselen var i gang.

Bevare minnene

Den 2. mai kom den 3480 gram tunge og 50 centimeter lange Anton til verden, og i samme øyeblikk ble også Theodor storebror.

Den største motivasjonen for Trine til å svare ja til prosjektet var muligheten til å bevare minnene fra et veldig spesielt øyeblikk i livet.

- Det er mye du ikke husker etter en fødsel. Det er intenst mens det står på, og mye blir glemt. Det å få disse opptakene gir oss og Anton et fint minne for ettertiden. Det er smakfullt filmet, og de mest intime delene av kroppen blir jo sladdet. Vi har godkjent alt som kommer i programmet. Vi har følt oss godt ivaretatt av de involverte i programmet.

15 minutter med Anton

Anton brukte 24 timer på å komme seg ut til verden, og rundt 15 minutter av fødselen blir vist i programserien.

Programmet går tirsdager, og den 31. oktober blir hitterværingene å se på skjermen.