Ola Flyum i Stiftelsen Sula fyr mottar beskjeden om at Kystverket skal male opp fyret igjen nå i sommer, med glede.

- Dette er viktig for alle sulværinger som har et nært forhold til dette landemerket. Det er også viktig at Kystverket sikrer et godt vedlikehold av fyr i et område som blir mer og mer avhengig av fyrturisme og turisttrafikk generelt. Det er derfor ekstra viktig å vise frem utkikkspunktet fra sin beste side, sier Flyum.

Stiftelsen Sula fyr legger på idealistisk basis et stort arbeid med å vedlikeholde fyrområdet og fyrboligene, og Flyum sier de setter pris på at Kystverket på sin side følger opp og sikrer et godt vedlikehold av selve fyrtårnet, som er statens ansvar.

- Vi håper at de i denne omgangen også finner penger innvendig, da det ikke er gjort på mange år. Av foreløpige signaler fra Kystverket ser det ut som også dette kan la seg gjøre når man først har et team i arbeid på fyret. Ettersom stiftelsen nylig har fått tilsagn om 100000 kr fra fylkesantikvaren til å restaurere fyrnaustet, det såkalte Statsnaustet, er totalt sett dette en gledens dag for Sula. Likevel er det ingen grunn til å lene seg tilbake. Fyrboligene trenger nye pipebeslag, maling på vegger og ellers et jevnt vedlikehold. Vi håper så mange som mulig kommer til første dugnad som er i himmelfartshelga, sier han.