Nå er arbeidene med den nye brannstasjonen på Siholmen i full gang igjen.

Da den nye stasjonen begynte å reise seg tidligere i år, skapte dette store reaksjoner i befolkningen. Mange mente at et slikt bygg ikke passet på tomta. En underskriftskampanje på å flytte bygget, fikk nærmere 1000 underskrifter.

Hans Anton Grønskag var en av initiativtakerne til at bygget måtte flyttes, og uttalte at en “sminking” av bygget ikke vil gjøre mye fra eller til.

- Dette bygget blir en vegg mot Sistranda når du kommer nordfra. Om denne veggen er pen eller stygg, spiller liten rolle. Det blir uansett en vegg. Nå får vi det nye industriområde som innfartsport til Sistranda fra sør, og så får vi denne veggen som innfartsport fra nord, kommenterte Hans Anton Grønskag.

Slik blir den nye brannstasjonen.

Etter mye fram og tilbake vedtok kommunestyret i april at Frøyas nye brannstasjon blir liggende der den er påbegynt på Siholmen. Imidlertid skal det foretas en fasadeendring, noe som vil gi kommunen en ekstrautgift på 3,6 millioner kroner.

To av kommunestyrets representanter, Venstres Ola Grønskag og Bente Flaahammer, stemte mot.

Det er Frøy Eiendom som står for utbyggingen av den nye brannstasjonen. Varabrannsjef i Frøya kommune, Johan Pettersen, håper den kan stå ferdig rundt årsskiftet.