NTNUi har lagt startsamlinga si til Hitra denne høsten, og 150 spillere i klubben fra tredjedivisjon til elitenivå, trener server, blokker og smasher i hallen i helga.

Hitra VBKs spillere har fått tilbud om å delta på treningssamlingen, og Anna Østmark Andersen var ikke tung å be.

- Jeg var veldig nervøs, men dette var veldig gøy å være med på. Det er veldig lærerrikt og inspirerende, sier 15-åringen som ønsker å satse på idretten og vurderer linjevalget for videregående skole til neste år utifra volleyball-mulighetene.

- Som det ser ut nå, ønsker jeg å satse. Det er jo noe jeg trives veldig godt med, sier Anna som i tillegg til to ukentlige treninger legger ned uttallige timer egentrening og økter med pappa og trener Paul Andersen.

Sara Fjeldvær og Tone Alice Karlsen - tidligere Hitra-spillere som i dag spiller på NTNUis lag i 1. divisjon sier at ungjenta klarte seg bra i treningsøkta.

- Hun er god nok, så det er ikke noe problem. Det er kjempeartig at hun ble med, og det er ingen tvil om at det er verdt å legge ned noen treningstimer. Synd det ikke var flere som benyttet sjansen, sier de to.

Trener fortsatt  litt med Hitra

Jentene spilte først sammen i Hitra VBK før turen gikk til Blussevold og nå NTNUi. Sara er nå i sin andre sesong for laget og Tone Alice har lagt hele fire bak seg. De tidligere Hitra-spillerne syns det er gøy at laget la treningssamlingen til Hitra.

- Det er litt rart å være borte på skolen. Der har jeg ikke vært siden jeg gikk der. Vi var å kikka på franskrommet i går, forteller Karlsen.

- Det er artig å få vise de andre på laget Hitra. Vi trener fra morgen til kveld så vi får ikke sett så mye, men i kveld skal vi på tur, sier Sara.

Både hun og Tone Alice er med på laget til Hitra under Øylekene annen hvert år og trener med laget litt hvert år selv om de nå bor i Trondheim.

Paul Andersen, trener i Hitra VBK syns det er gøy at NTNUi har valgt å legge treningssamlingen sin til Hitra.

- Det har hatt den i Mære i Nord-trøndelag før. Men hvorfor dra til Mære når du kan dra til Hitra? Det er jo minst like bra her, sier Andersen som synes det er flott at Anna er med på samlingen.

- Det passa ikke for noen andre. Noen var syke andre jobber og noen ville ikke. Men det blir ekstra trening, og det er gøy å prøve seg på et høyere nivå.

Og dette er absolutt ingen sosial hvilehelg for studentene og volleyballspillerne.

Treningene startet kl 18 fredag kveld og holdt det gående til kl 23. I tillegg til dagtreningen tidligere i dag, skal det også være en kveldsøkt fra 19 til 23 i kveld og så er det på igjen kl 07 søndag morgen og treninger til man starter på hjemturen til Trondheim.