Navn: Peder Grøtte

Alder: 49

Bor nå: Trondheim/Huseby

Kommer i fra: Hammarvika

Når flyttet du i fra Frøya og hvorfor?

- Jeg flyttet til byen rett etter militæret i 1988, fordi jeg fikk meg jobb der, i en butikk som het Kjeldsberg cash and carry. Jeg jobbet der og i Rema 1000 i 15 år, før jeg fikk jobb som salgssjef i importfirmaet Tradeway, som selger til norsk dagligvare.

Hva savner du mest med Frøya?

- Det er å være på sjøen i den flotte skjærgården. Og jeg savner folket også.

- Hva savner du ikke?

- Frøya er en annen verden enn da jeg bodde der. Nå slipper vi alt fergestyret, og vi har tilgang til alt innen kort rekkevidde. Så jeg kommer ikke på noe jeg ikke savner.

Følger du med det som skjer her i øyregionen?

- Jeg følger med på nett, og leser Hitra-Frøya lokalavisa som mine foreldre abonnerer på. Og så får jeg oppdateringer fra kameratene mine i Hammarvika, som jeg har ukentlig kontakt med.

- Er du ofte ”hjemom”?

- Den eneste tilknytningen jeg har til Frøya er kameratene mine, et naust og en båtplass. Jeg er på Frøya tre fire ganger i året, og da bor jeg hos kamerater.

- Hva er ditt beste minne i fra Frøya?

- Jeg hadde en kjempefin oppvekst i Hammarvika. Vi var rundt ti gutter som holdt veldig tett i lag. Flere av dem holder jeg sammen med i dag også.

Hva skal til for at du skal flytte hjem igjen?

- Tanken har streifet meg, men jeg vet sannelig ikke. Da må det eventuelt være at jeg får en jobb jeg trives i. Jeg er vel for fastgrodd i Trondheim, men man vet aldri. Hvis det klaffer en dag, så drar jeg kanskje.

- Hva er så fint med byen da?

- Det er egentlig bare jobben som gjør at jeg er her. Men jeg er mye på trav og er fast gjest på travbanen, der vi er en gjeng som møtes for å følge med i sporten.

Hesten som han er medeier i har de siste par årene vært stasjonert i Frankrike, der den har blitt trent, og har konkurrert.

- Hva med din egen hest da?

- Den er på Mysen for tiden. Den har fått en skade i en sene, og må ta en pause.