Familiebedriften Hemnskjel feriesenter og mathuset Naz Perwer har hatt huset fullt av tunnelarbeidere i nesten to år. Nå trenger de en pause.

- Vi ønsker å leie ut lokalene til nye drivere som kan ta fullstendig ansvar for driften i en sesong eller to. Vi trenger et friår fra kroa. Det er nødvendig når vi har vært på jobb sammenhengende i to år. Vi må ha mer å gi når sommersesongen kommer, sier Siri Sandø, som i dag driver Naz Perwer sammen med mannen Torgeir.

De vil bli travelt opptatt frem til nyttår, når Valslagstunnelen er ferdig, og vil da gjøre en større innsats for å finne noen midlertidige arvtakere.

- Vi ønsker et driverpar som kan drive etter vårt bord, som kan lage sjømat og holde arrangementer for fritidsfolket. Det har ikke vært noen stor interesse foreløpig, men vi håper noen biter på, sier Sandø.

De nye driverne kan få nok å gjøre.

- Det er allerede kommet en del forespørsler om fullpensjon og overnatting i forbindelse med utbyggingen av kysthavna på Jøstenøya, så det er gode muligheter for de rette personene, sier Sandø.