Arbeidslivfag er et nytt fordypningsfag som tilbys elever i ungdomsskolen. Som et avsluttende prosjekt i faget fikk Oskar Melvin Sæther Grønning, Marius Haranes og Stephan Paulsen i oppdrag å lage skilt som skal vise vei til Dolm kirke og Marenspillet.

- Vi har brukt en måned på å lage seks skilt, pluss fire kilometerskilt. Det har vært ganske morsomt, forteller guttene.

Skilt til gjenbruk

Skiltene har de laget på oppdrag fra arrangørene bak Marenspillet. Eldbjørg Broholm forteller at de hele tiden ønsker å gjøre rammen rundt Marenspillet så autentisk som mulig. Tidligere om årene har de satt opp midlertidige skilt i papp langs veien for å vise vei til Dolm kirke.

- De nye skiltene vil settes opp langs veien neste sommer, og de kan brukes år etter år. Vi er kjempefornøyd med jobben guttene har gjort, sier Broholm.

Det morsomste faget

For å lage skiltene har Oskar, Marius og Stephan brukt blåpapir, tegnet i treet, brukt trefreser, pusset, lakket og beiset. Men i følge guttene har det ikke vært veldig vanskelig, gode tilbakemelding på arbeidet fikk de også.

I løpet av skoleåret har de jobbet mye med tremateriale og ulike typer håndverk.

- Det er det morsomste faget på skolen. Vi har ingen lekser, og så får vi prøvd mye nytt, sier guttene.