Takket være en velvillig stjerne og en lokal flypilot, vil Carolas mange hits dundre utover Siholmen neste helg.

- Det har blitt mange telefoner ja, sier festivalsjef Hallbjørn Stenhaug beskjedent. Hektisk ringing og organisering måtte til da det ble kjent fra Tromsø at Jahn Teigen hadde kastet inn håndkleet for turnering i august etter en lungeinfeksjon. Teigen ba Carola steppe inn på hans avtalte konserter i Tromsø og Engerdal. Men Frøya var det ikke så lett å få til; Carola hadde nemlig endelig satt av tid til ferie med sine barn helga 8.-10. august.

Skulle egentlig hatt ferie

- Hun har hatt fire fridager siden oktober og kunne tenke seg noen dag ferie, forteller Stenhaug, som jobbet parallelt med to andre artister i fall Carola sa endelig nei.

Men tirsdag kveld gikk det veien, og onsdag fikk Stenhaug den endelige beskjeden om at det intense logistikk-arbeidet hadde lykkes: Carola spiller på Frøyafestivalen, på samme dag og tidspunkt som Teigen skulle spilt.

- Den satt langt inne, men veldig glad for at glad for at fikk på plass en svært god erstatter for Teigen, sier Stenhaug.

Det var ikke enkelt i en ferietid. Toppartister har gjerne et musiker- og teknikerlag på 10-12 personer med seg. Så selv om artisten sjøl kan, er det ikke sikkert det er mulig å stable stab rundt slik at konserten kan gjennomføres.

- Vi har stor respekt for at når artister på dette nivået tar ferie. Hun har jo små barn. Det er et kjempepuslespill som skal gå opp, sier Stenhaug og takker for at det finnes flyplass her på Frøya.

Audun flyr inn Carola

- Det var mange faktorer som spilte inn. Men uten flymulighet fra Værnes og til Frøya,ville det ikke være mulig å få artisten til Frøyafestivalen. Godt vi har Audun, sier Stenhaug og sikter til vår lokale flypilot Audun Klev, som skal sørge for å fly stjernen til Frøyafestivalen.

Nå er festivalsjefen veldig fornøyd med at plakaten er minst like fullt spekket med stjerner som den var før Teigen-nyheten kom.

- Carola har nettopp gjort ferdig sin 30-årsturne og fikk veldig sterke positive kritikker på den turneen. Vi vet at vi får et bra show på Frøyafestivalen, sier Stenhaug. Han tar det også som en fjær i hatten at en slik profilert stjerne legger mange pinner i kors for å få til en frøyatur på kort varsel.

Håper på Teigen igjen

- Carola tar ikke en slik ekstrajobb uten at hun har sjekket festivalens renomme. Vi har Plumbo og Kaisers på samme dag; billettene er på en måte solgt på forhånd når vi allerede har så store artister på samme dato. Derfor kunne det vært fristende å kjøre safe og spare pengene. I stedet har vi heller brukt mer penger for å fylle det hullet etter Teigen. Vi har et omdømme å ta vare på, sier Stenhaug.

Han setter også pris på at to andre artister var villig til å gjøre en ekstrajobb på Frøya i ferien.

- De to andre ga også klarsignal om at de kunne spille. Vi har selvfølgelig lovt at de spille neste år når de var så sporty at de ville stille opp for oss. Og så regner jeg med at Jahn stiller neste år, sier festivalsjefen - ei lita uke før årets utgave starter med kirkekonsert med Bjørn Eidsvåg i Sletta kirke.