Som lokalavisa meldte tidligere i uka, vil Frøyafestivalen tilrettelegge for campingvogner, telt og bobiler under festivalen. Ikke for nært Siholmen, slik at dette blir en vorspielplass, men en etablert mulighet for at tilreisende skal ha mulighet til å overnatte billig og enkelt under festivalhelga i august.

I utgangspunktet ønsket festivalen en avtale med grunneier Kåre Anton Midtsien på Sistranda, men nå er dette samarbeidet avsluttet. Jan Otto Fredagsvik i Frøyafestivalen har de siste dagene jobbet for å finne et alternativ.

Området ved fotballbanen

- Vi etablerer nå et område på Golan (Sistranda) cirka en kilometer fra festivalen. Vi bruker områdene bak målene på fotballbanen, og ikke selve matta, som fortsatt skal kunne brukes til fotballtreninger. Her får vi et fint område hvor vi skal kunne få plassert mange campingbiler og telt, dersom det er interesse, forteller Fredagsvik til hitra-froya.no.

- Hvordan er etterspørselen etter campingplass under Frøyafestivalen?

- De siste årene har det ikke vært mer enn to-tre-fire biler, men vi merker nå at det er større etterspørsel. Med dette nye området skal vi kunne klare å ta imot mange, sier Fredagsvik.

Den nye festival-campen etableres i forståelse med Frøya IL.

- Vi skal nå finne en person som kan stå som kontaktperson for campen, sier Fredagsvik.

Midtsian trakk seg

I utgangspunktet skulle festival-campen etableres på sjøsida av fylkesveien gjennom Sistranda. Men grunneier Kåre Anton Midtsian, som først sa ja til å ha vogner på sin eiendom, har nå trukket seg fra samarbeidet.

- Jeg er ikke interessert i en teltleir på området mitt. Jeg har vært på festival sjøl og vet hvordan det kan bli seende ut. Jeg ønsket ikke noen annen ordning enn tidligere år, der det har stått to-tre bobiler her. Nå blir det ikke i det hele tatt, sier Midtsian til lokalavisa.

At et utsendt kart over den planlagte festival-campen også var misvisende, er noe Frøyafestivalen beklager.

- Det var min feil og jeg beklager at det ble fremstilt feil, sier Fredagsvik.