- Jeg flyttet fra Frøya i 1976 for å starte på Strinda vgs. Frøya videregående var ikke opprettet ennå, men startet vel opp året etter, sier frøyværingen fra Gurvikdal, Odd Inge Strandheim.

Fra foran til bak kateteret

Etter gjennomført videregående skole fristet det med mer skolegang. Faktisk var gleden over skoleverket så stor at et pedagogisk utdannelsesløp ble den videre veien for Odd-Inge. Etter avsluttet lektorutdanning med hovedfag i musikk fra Trondheim lærerskole har flere videregående skoler i Nord-Trøndelag nytt godt av Strandheims iver over å formidle kunnskap.

- Jeg har jobbet som lærer og assisterende rektor ved Olav Duun videregående i Namsos, rektor ved Levanger videregående, og nå er jeg rektor ved Ole Vig videregående på Stjørdal.

Feriehus på hjemplassen

Bosatt på Vikhammer er han kun en kort kjøretur unna jobben, for lange avstander er nok det han savner minst med Frøya.

- Det er ”langt” fra Gurvikdal til Sistranda, og jeg liker ikke å bruke bil for å komme meg til butikker og andre tjenester, forklarer Odd-Inge.

Derimot lokker lyset, sjølufta og trivelige frøyværinger frem lengselen etter hjemkommunen. Faktisk så mye at han har bygd seg feriehus på hjemplassen. På grunn av hyppige besøk til hytta føler Strandheim at han følger godt med øyregionen, i tillegg til at han følger med i lokalpressen.

- Hytta bruker vi så mye som mulig i sommerhalvåret. I sommerhalvåret er vi på Frøya omtrent annenhver helg, og på vinteren går det ikke mer en måned mellom hvert besøk.

Koke sei i lyse sommerkvelder

På hytta gjenopplever han de beste sommerminnene fra barndommen. Lange vår- og sommerkvelder på sjøen for å fiske sei, for deretter å komme hjem og koke sei til sent på kveld. Men lyse sommerkvelder til tross, det er lite sannsynlig at han flytter tilbake.

- Vi er fornøyd med å være på Frøya slik vi gjør nå. Det blir kanskje litt lengre opphold etter hvert som vi blir pensjonister, men det er lenge til, smiler Odd-Inge Strandheim.