I går, lørdag, inviterte Vidar Oskarson til møte på Mausund hvor vekst i øyrekka og transporttilbud var hete tema. Rundt 40 mennesker hadde samlet seg i idrettshuset på Mausund for å diskutere.

-  Det var et bra møte med mange engasjerte mennesker. Temaene var at vi mener at rutetilbdet ut til øyrekka er for dårlig, og hvordan vi kan øke veksten her ute, forteller Oskarson.

Forbedringer i rutetilbudet

Selv om oppmøtet var godt, hadde Vidar Oskarson både håpt og trodd at flere folkevalgte fra kommunen skulle dukke opp.

- Det er litt skuffende at fler ikke stilte opp og deltok på dette, mener han.

En som derimot var der, var Martin Nilsen i Frøya Høyre. Også han mener det var et godt møte det kom mye bra ut av.

- Rutetilbudet er nok for dårlig, og det er de fastboende opptatte av. Det bør vi på fastfrøya også være. Og det er vi. I slutten av november skal det være et møte med Trafikkutvalget hvor forbedring av rutetilbudet skal diskuteres. Det er ønske om en ferge som tar fler biler eller som eventuelt går flere ganger, forteller Nilsen.

Ikke bare negativt

Håvard Holte Os, fastboende på Mausund, mener det er viktig å sette fokus på alt det positive også, og ikke bare det negative.

- Det er veldig mye som er bra her ute. Vi ønsker ikke å bare sette fokus på at rutetilbudet er for dårlig, men ser selvfølgelig også på det gode. Vi har et fantastisk og aktivt idrettslag, vi har en butikk som går strålende og vi har et godt og sterkt lokalsamfunn hvor folk deltar og er engasjerte, sier Holte Os.

Det ble også diskutert hva som kan gjøres for å stoppe «forgubbinga» ute i øyrekka.

- Gjennomsnittsalderen her ute øker og fraflyttede øyværinger flytter ikke tilbake hit. Vi vil se litt på hvorfor. Kanskje er det små, enkle grep som vi kan gjøre for å gjøre det mer lukrativt å flytte hit for familier. Mitt forslag er å gå rett til de som ikke flytter tilbake og spørre hva som kan gjøres for å endre det, forteller Holte Os.