Sigbjørn Johansen fridde til sin kjære Elisabeth Hallien på et noe utradisjonelt vis i 2010, da han skrev følgende på Facebook profilen sin: ”Nei no går a Siren Madelin så my her på gulve at no må æ te pers her, og gjør som lovet... Elisabeth Hallien, min ælsked, vil du gift dæ me mæ?”

Siren Madelin er datteren til paret, og Sigbjørn hadde lovet at han skulle fri da hunt tok sine første skritt.

Maritim stil

Samboeren sa heldigvis ja, og nå er det snart klart for bryllup.

- Vi har holdt på å småplanlegge i to år, men det er i det siste vi har ryddet og styret og pyntet. Selve bryllupsfesten skal vi ha i båthotellet jeg driver på Dolmøya, det vi har pyntet i maritim stil, med en stor kastenot i taket og en robåt som bardisk, forteller den vordende brudgom.

Og det er bra han har et stort båthotell å feste i, for det kommer mange folk.

- Det blir som i gamle dager, da man gjerne ba hele grenda i bryllupet. Så da gjorde vi likeså godt det. Det kommer rundt 170 personer til festen, forteller Johansen.

Ikke nervøs ennå

Og de ankommer festen i stil.

- Etter vielsen i Dolm kirke, går vi om bord i en gammel motorbåt etter farfaren min, og ankommer båthotellet med den. Det er også en fin gammel tradisjon, sier Johansen, som ikke har rukket å bli nervøs ennå.

- Det har vært så mye å gjøre at jeg ikke har noen nerver ennå. Men torsdag tar jeg fri for å få skrevet ferdig talen. Det kan hende at det synker inn at jeg skal gifte meg da, sier Johansen.