- Vi åpner dørene igjen for kirkegjengere med en flott familiegudstjeneste. Det er verdt å komme å se for mye er nytt, vet du, sier kirkeverge Knut Freidar Reksen fra steinkirka på Melandsjø. Søndag formiddag er det familiegudstjeneste og kirkekaffe.

Tilpasset rullestolbrukere

Prosessen har vært lang og omstendelig før Hitra kirke nå kan åpne dørene igjen for et nysgjerrig publikum. Fuger er byttet ut, vinduer er pusset opp og alt har blitt universelt utformet.

- Det er nå mulig å komme i kirka også for de som er bevegelseshemmet, for også parkeringen er tilpasset rullestolbrukere nå,  fortsetter kirkeverge Reksen.

En bedre arbeidsplass

Ikke alle endringene i kirka er synlige for den alminnelige kirkegjenger, også mange endringer er gjort til fordel for kirkens ansatte. Under en eksempelvis prosesjon, må trapper og klokketårn raskt kunne betjenes, så nå skal forholdene så ligge til rette for å gjøre kirka til en trygg og god arbeidsplass.

- Det er bedre arbeidsforhold også for de som har sin arbeidsplass i kirka. Det er blant annet laget ny trapp opp til tårnet og også tårnluka er reparert, så dette synes vi virkelig har blitt bra, konkluderer Reksen.

Slutt på is og vann

Utenfor kirkens fire vegger har også parkeringsplassen fått et skikkelig løft. Ikke bare er den nå universelt utformet, den er også i likhet med veien drenert. Et behov som har ligget til grunn lenge.

- Det har periodevis vært mye vann på plassen og dette har medført en del is på vinters tid. Nå er plassen drenert og vi ser frem til å kunne ta i bruk en sikrere adkomst til kirken i år, konkluderer kirkevergen.

Enkelt og inkluderende

Ny-åpningen har Hitra kirkelige fellesråd besluttet å markere på en enkel, men god måte. Kirkevergen vil i den anledning invitere så mange som mulig til å komme å se hvor bra kirken har blitt etter en spennende og omfattende oppussingsprosess.

- Vi holder familiegudstjeneste først og avslutter det hele med kirkekaffe sammen. Det blir spennende å vise frem den nye kirka avslutter Reksen.